Европа 14 век

Европа 14 век

Светец от църквата "Свети Петър и Павел", Търново, 14 век

Светец от църквата "Свети Петър и Павел", Търново, 14 век

"Свети Варлаам" от църквата "Свети Петър и Павел", Търново, 14 век

"Свети Варлаам" от църквата "Свети Петър и Павел", Търново, 14 век

XIV c. (14 век)

XIV c. (14 век)

голубой и белый лотосы.14 век. музей искусства. Кимбел.

голубой и белый лотосы.14 век. музей искусства. Кимбел.

Ктиторски портрет на цар Иван Александър от скалната църква до Иваново, 14 век

Ктиторски портрет на цар Иван Александър от скалната църква до Иваново, 14 век

Традиция, поставена от Свети Валентин още през 14 век, продължава и днес! Всички влюбени и 5 красиви имена имат повод за празнуване - http://novinite.eu/traditsiya-postavena-ot-sveti-valentin-oshte-prez-14-vek-prodalzhava-i-dnes-vsichki-vlyubeni-i-5-krasivi-imena-imat-povod-za-praznuvane/

Традиция, поставена от Свети Валентин още през 14 век, продължава и днес! Всички влюбени и 5 красиви имена имат повод за празнуване - http://novinite.eu/traditsiya-postavena-ot-sveti-valentin-oshte-prez-14-vek-prodalzhava-i-dnes-vsichki-vlyubeni-i-5-krasivi-imena-imat-povod-za-praznuvane/

Градот Верона ја купи оваа куќа од семејството Капело во1905 година. Таа датира од 14 век и е прекрасен пример за готска архитектура. Можете да го видите балконот на којшто стоела Јулија додека Ромео и свирел серенади. Балконот не е оригиналниот, но направен е да изгледа исто како тој во претставата.Во дворот стои статуа од Јулија,направена од бронза.

Градот Верона ја купи оваа куќа од семејството Капело во1905 година. Таа датира од 14 век и е прекрасен пример за готска архитектура. Можете да го видите балконот на којшто стоела Јулија додека Ромео и свирел серенади. Балконот не е оригиналниот, но направен е да изгледа исто како тој во претставата.Во дворот стои статуа од Јулија,направена од бронза.

La genealogia estense

La genealogia estense

Женский костюм 14 века

Женский костюм 14 века

Pinterest
Поиск